Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

De lat wordt zowel voor een beroeps- als amateursporter steeds hoger gelegd, al dan niet door jezelf. Dit vergt vaak een enorme belasting op het lichaam. Wanneer het lichaam hier niet goed op voorbereid is, wordt dit vaak geuit in bepaalde klachten. Wanneer deze klachten zich opstapelen, zorgt dit ervoor dat u als sporter noodgedwongen moet stoppen met uw favoriete bezigheid. Het is essentieel dat de sporter professioneel en doelgericht wordt opgevolgd om zo snel mogelijk de sport/competitie te hervatten. Gerichte oefentherapie, manuele technieken en blessure-preventie komen aan bod in onze praktijk. Samen werken we naar een bepaald doel om u weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen. 

Met sportrevalidatie gaan we u als atleet op een sport-specifieke manier begeleiden met de geschikte accomodatie en de meest moderne apparatuur. Bij Feel Free To Move hebben we door onze oefenzaal met kunstgras de mogelijkheid de juiste begeleiding naar Return To Sport te bieden. 

Rond een sportletsel komt veel kijken: stabilisatietraining, core stability, sport-specifieke vereisten, het mentale aspect, etc. We kijken zo breed mogelijk naar uw letsel en focussen niet op slechts 1 aspect. Alleen zo kunnen we de therapie rond uw blessure optimaliseren en de weg naar het pijnvrij sporten zo kort mogelijk houden. 

Ons werk als therapeut komt alleen maar ten volle tot zijn recht wanneer u als patiĆ«nt bereid bent mee te werken aan uw herstel. Oefeningen voor thuis, aangeboden in gerichte schema's, zijn een must voor optimaal herstel. {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x