Indiba

Indiba

Indiba is een innoverend, baanbrekend toestel dat werkt met een constante radiofrequentie van 448 KHz.

Indiba wordt gebruikt tijdens manueel therapeutische handelingen en oefentherapie. Hierdoor wordt de werking van onze handen “versterkt”.

Naargelang de intensiteit van de RF beogen we 3 doelstellingen nl. een cellulaire bio-stimulatie, een vascularisatie (micro-circulatie) of een hyperactivatie.

Bij de bio-stimulatie verandert de doorlaatbaarheid van het celmembraam. Hierdoor verhoogt de stofwisseling van de cel, verhoogt de zuurstofopname met versneld weefselherstel tot gevolg. We zien een duidelijke vermindering van zwelling en pijndemping. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in acute fase.

Bij vascularisatie (doorbloeding) intensiteit beogen we een opengaan van de kleine bloedvaatjes. We zien een verhoging van zuurstofaanvoer en een verbetering van de afvoer van zuurstofarm bloed en lymfevocht. Hierdoor voorzien we het weefsel van de nodige elementen om zichzelf te herstellen. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in subacute fase.

Bij de hyperactivatie krijgen we een grote temperatuurstijging. Hierdoor wordt de bindweefselstructuur van het weefsel gereorganiseerd en gaan we littekenweefsel vorming minderen. Deze intensiteit wordt vooral bij chronische letsels gebruikt.

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Dus er zijn minder behandelingen nodig.

Concreet wordt Indiba (de actieve elektrode) gehanteerd TIJDENS manueel therapeutische handelingen en TIJDENS actieve oefentherapie. Zo bereiken onze handen een groter effect. Indiba wordt dus gebruikt tijdens een manuele massage , tijdens manuele tractie , tijdens actieve spieroefeningen en stretching.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x