Kine Bellemans Storms

Fasciatherapie

Als fasciatherapeut gaat Dirk met u op zoek naar een betere levenskwaliteit. 

De fasciatherapeut behandelt pijn en bewegingsproblemen. Ook als dat bewegingsproblemen zijn die samenhanden met andere ernstige aandoeningen. 

Stressgebonden of psychomotorische klachten zijn eveneens ons domein. Als je voelt dat je niet meer goed functioneert op lichamelijk of psycho-emotioneel vlak, kan je bij ons terecht. Sterke resultaten worden behaald bij aandoeningen als Burn-out, Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidsyndroom (CVS) en hyperventilatie. 

Heb je veel pijn door bijvoorbeeld ernstige gewrichtsblokkages of een hernia? Of kamp je met een chronische aandoening die zwaar inwerkt op jou als persoon en op je levenskwaliteit? Vraagt je aandoening een subtiele aanpak zoals bijvoorbeeld tinnitus, migraine, etc.?

Dan kan een minder invasieve, meer diepgaande, zachtere en meer holistische manier van werken een alternatief zijn: de fasciatherapie.

Fasciatherapie is een vernieuwend kinesitherapeutisch concept dat inwerkt op de vier domeinen die van toepassing kunnen zijn op jouw persoonlijke klachten en symptomen: lichaam, fysiologie, emotie en levenslust. 

  • Lichaam - De pijnlijke en gespannen zones in je lichaam worden op een zachte en diepe manier behandeld. Je gewrichten komen vrij en je krijgt meer bewegingsvrijheid en bewegingskwaliteit. 
  • Fysiologie - Fasciatherapie focust op je stresssysteem en werkt in op de pijn en de doorbloeding in je lichaam. Deze elementen be├»nvloeden je zowel lichamelijk als psychisch. Tijdens de behandeling wordt gestreefd naar het terugbrengen van harmonie tussen je lichaam, gevoel en gedrag. 
  • Emotie - Wat we voelen bepaalt vaak ons denken en ons gedrag. Omgekeerd bepaalt ons denken vaak ons voelen en ons gedrag. Mat fasciatherapie leer je deze mechanismen zelf herkennen, observeren en doorbreken. Je gaat op die manier op een meer autonome en flexibele manier om met je klacht, jezelf en je omgeving. 
  • Levenslust - Dankzij fasciatherapie kun je je eigenheid en veerkracht terugvinden en opnieuw positiever in het leven staan. Boven alles streven we met jou naar meer levenskwaliteit. 

Doordat de fasciatherapie focust op deze vier belangrijke niveaus en deze in jouw behandeling op elkaar afgestemd worden, bereikt de therapie vaak doorbraken bij complexere problemen die soms al lang aanslepen. 
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x