Sarah Koninckx

Sarah Koninckx

Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Sport

  • Algemene Kinesitherapie
  • Sportkinesitherapie
  • Tapen en Bandageren
  • Dry Needling

Sinds 2023 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met als afstudeerrichting sportkinesitherapie. Van jongs af aan was ik erg geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en heb ik altijd een beroep gewild waarin ik mensen kan helpen.

Tijdens mijn opleiding heb ik de kans gekregen om naar het buitenland te mogen gaan en stage te lopen in Amsterdam. Hier heb ik mijn klinisch redeneervermogen en mijn trainingsleer kunnen verbeteren dankzij de samenwerking met een fitnesscentrum. 

In mijn vrije tijd ben ik actief als tennisser en danser. Ik heb eerder ook geturnd en ben enkele jaren actief geweest als gymnastiektrainer, en later als tennistrainer.

Mijn focus is gericht op actieve revalidatie door middel van oefentherapie, waarbij ik aanvullend gebruik maak van manuele technieken om klachten op een doeltreffende wijze te verlichten en een optimale gezondheid te bevorderen. Hierbij hanteer ik een individuele aanpak waarbij ik samen met de pati├źnt een persoonlijk behandelplan opstel. Het opbouwen van een wederzijdse vertrouwensband om samen obstakels te overwinnen en het einddoel te bereiken staat hierbij centraal.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x