Dirk Bellemans

Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen.

 

 • Algemene kinesitherapie
 • Sportkinesitherapie
 • Hand-, schouder- en knierevalidatie
 • Fasciatherapie i.o. 

 

'In 1991 studeerde ik af aan de KU Leuven. Na mijn studies volbracht ik mijn legerdienst als kinesitherapeut op de ambulante dienst van het militair ziekenhuis te Neder-Over-Heembeek. Daarna was ik nog twee jaar assistent van professor Persyn op de dienst Aquatics van het toenmalige Instituut voor Lichamelijke Opvoeding. In 1994 richtte ik samen met mijn vrouw Katrine onze praktijk op. 

Ik hou van sporten en bewegen. In het verleden beoefende ik gedurende 16 jaar de zeilsport op internationaal niveau. Samen met mijn broer nam ik in 1992 deel aan de Olympische spelen van Barcelona in de 470-klasse. Momenteel ben ik lid van een wielertoeristengroep in Meerbeek en een mountainbikeclub in Erps-Kwerps, waarmee ik elk weekend fiets.

Mijn moto is: 'feel free to move' want om goed te kunnen bewegen is het noodzakelijk dat jouw lichaam en je geest vrij zijn van allerlei lasten.'

 

 


 

Katrine Storms

Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie.

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen.

 

 • Algemene kinesitherapie
 • Pre- en postnatale kinesitherapie
 • Bekkenbodemreëducatie
 • Relaxatietherapie

 

'Ik studeerde af aan de KU Leuven in 1991. Hierna verdiepte ik me in de pre- en postnatale kinesitherapie en bekkenbodemreëducatie .

Na mijn studies werkte ik verschillende jaren als kinesitherapeute in het woonzorgcentrum OLV van Lourdes in Erps-Kwerps. In 1994 begonnen Dirk en ik met onze zelfstandige kinépraktijk. Sinsdien volg ik regelmatig bijscholingen in meerdere vakgebieden.

Tijdens mijn jeugd speelde ik volleybal en deed ik aan atletiek. Veldlopen was mijn favoriete discipline en ik nam regelmatig deel aan wedstrijden. Daarnaast was ik lid van de chiro van Erps-Kwerps. Momenteel houd ik mijn conditie op peil door regelmatig te joggen.'

 

 


 

Jason Pierloot

Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie.

 

 • Algemene kinesitherapie
 • Sportkinesitherapie
 • Dry needling
 • Osteopathie i.o.

 

'Ik behaalde mijn bachelor aan de Katholieke Hogeschool te Brugge, waarna ik in 2015 afstudeerde als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de K U Leuven. Reeds gedurende mijn opleiding werkte ik als kinesist bij de jeugd van eerste klas voetbalclub OH Leuven, waar ik nog steeds werkzaam ben als coördinatieverantwoordelijke en als revalidatietrainer, maar bovenal als kinesist. 

Naast mijn activiteiten bij OHL en de praktijk ga ik geregeld met Topsportlab naar verschillende sportclubs in binnen- en buitenland om hen te screenen in het kader van blessurepreventie.

In het weekend kan je me al wel eens terugvinden in Den Dreef, als OHL-supporter.'

 

 


 

 

Roxanne Van Echelpoel

Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie.

 

 • Algemene kinesitherapie
 • Sportkinesitherapie
 • Dry needling

 

'In 2019 studeerde ik af aan de UHasselt als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie sport. Datzelfde jaar ging ik als zelfstandige kinesitherapeute van start in deze praktijk.

Zelf ben ik een competitieve geest en geïntrigeerd door de capaciteiten en mogelijkheden van het menselijke lichaam in de (top)sport. Tijdens mijn studies maakte ik deel uit van het Belgium3Team, waarbij ik deelnam aan (inter)nationale  AG triatlonwedstrijden op de 1/8 en 1/4 afstand. Ook was ik actief als coach van het SP&O jeugd triatlonteam en ondersteunde ik de voetbalploeg KSK Wavria als kinesitherapeute.

Naast mijn sportactiviteiten volg ik op regelmatige basis bijscholingen en lezingen om met een zo breed mogelijk perspectief een zo optimaal mogelijke behandeling te kunnen aanbieden.

Mijn motto: beweging is het beste medicijn.'

 

 


 

Hanne Damiaens

Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie.

 

 • Algemene kinesitherapie
 • Neurologie
 • Manuele therapie

 

'In 2019 behaalde ik mijn Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij neurologische aandoeningen aan de KU Leuven en vervolgens ben ik in deze praktijk gestart. Op dit moment doe ik een master na master in musculoskeletale aandoeningen, optie manuele therapie aan de KU Leuven.

Stilzitten kan ik niet goed! In mijn vrije tijd ben ik danseres en trainster bij dansvereniging de Limaro’s. In groep doen wij aan garde en showdans op competitief niveau. Op zondag laat ik mijn fantasie de vrije loop als leiding bij Scouts Akabe Neerpelt, een tak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking.'

 

 


 

Wouter Bellemans

Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Sport

 

 • Algemene Kinesitherapie
 • Sportkinesitherapie 
 • ACL Revalidatie
 • Dry Needling

 

'Sinds 2019 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Sport. Gedurende mijn opleiding heb ik 1 doel opgebouwd: atleten begeleiden naar het hoogst mogelijke niveau. De laatste 2 jaar van mijn studies heb ik zowel op nationaal als internationaal vlak geprobeerd te proeven van het absolute topniveau. Door o.a. stages in Londen ben ik in contact gekomen met (olympische) atleten op weg naar het hoogtepunt van hun carrière. Dit was de perfecte leerschool om met de juiste bagage aan mijn carrière als kinesitherapeut te beginnen.

Momenteel ben ik actief als voetballer bij Erps-Kwerps in 3de Provinciale B. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, vertrek ik graag een weekje naar het buitenland om te surfen. Op rustige momenten verdiep ik mijzelf graag in boeken rond mindset, communicatie en de menselijke psychologie. 

Ik vind het belangrijk om in direct contact te staan met elke persoon en het probleem breder aan te pakken dan alleen het letsel zelf. Door mee te gaan in het denken van de patiënt zetten we samen de geschikte therapie op gang en bouwen we naar het gewenste doel. '

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joris Bellemans

Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Sport

 

 • Algemene Kinesitherapie
 • Sportkinesitherapie 
 • Osteopathie i.o.


Mijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie behaalde ik in 2020. Daarnaast begon ik in 2019 de studie Osteopathie aan The International Academy of Osteopathy.

Sinds jongs af aan werd mijn interesse geprikkeld bij de onderwerpen sport en het menselijk lichaam. De studies sportwetenschappen en kinesitherapie waren in dat opzicht een evidente keuze. De honger naar meer kennis over het bewegend menselijk lichaam was hiermee nog niet gestild. Osteopathie bijstuderen kan momenteel deze honger stillen.

Hiernaast speel ik voetbal bij Sporting Erps-Kwerps en zaalvoetbal onder vrienden.

Door steeds op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem, probeer ik samen met de patiënt toe te werken naar de best mogelijke uitkomst op een wetenschappelijk onderbouwde manier.